REISEGUIDE OG -TIPS TIL MACAU

En drøy times båttur vestover fra Hong Kong Island ligger Macau, nok en såkalt autonom bystat som egentlig tilhører Folkerepublikken Kina, levert tilbake fra portugiserne i 1999.

Portugiserne kom hit allerede på midten av 1500-tallet og byen bærer fortsatt preg av sin historie med sin svært varierte, kolonianske arkitektur i en fargerik paljett. Byen er verdens tettest befolkede område med drøye 600.000 innbyggere på kun 30 kvadratkilometer, men er samtidig en av verdens rikeste byer når vi ser på kjøpekraft per innbygger.

I dag er Macau denne delen av Asias soleklare gamblinghovedstad, og mange hongkongere og kinesere tar helgeutflukten hit for å spille bort penger på en av byens mange kasinoer.

Macau er et fascinerende sted for en dagstur. Ta på gode joggesko, ta med deg et kart fra turistkontoret i båtterminalen, sett deg på buss nummer 3 inn til sentrum og hiv deg uti det.

Du kommer langt i fra til å være alene i Macau, men det er en del av hele opplevelsen.

Se for øvrig min reiseguide til Hong Kong her.

FAKTA OM MACAU

Macau 215x180


Status:
 Spesiell administrativ region i Folkerepublikken Kina
Innbyggertall: Ca 650.000
Språk: Kantonesisk, kinesisk og portugisisk
Myntenhet: Macanese pataka (MOP)
Tidssone: UTC +8 (syv timer foran Norge)
BNP per innbygger: Ca 142.599 USD per år
Viktigste næring: Servicenæring (turisme), handel og finans
Grenser til: Kina

HVORDAN REISE TIL MACAU

Fra Hong Kong går det hurtigbåter omtrent hele tiden. Båtene går fra Hong Kong Macau Ferry Terminal nedenfor metrostasjonen Sheung Wan (blå linje) og koster 177 HKD per person én vei. Vi reiste med TurboJet (de røde båtene) – et bra, behagelig og pålitelig alternativ.

Det går også båter til og fra China Ferry Terminal i Tsim Sha Tsui.

VISUM

Det er viktig å huske at Macau ikke er en del av Hong Kong, og du trenger derfor pass for å komme inn i byen. Visum trengs derimot ikke.

HVA ER DET Å SE

Macau har en del interessante ting å få med seg når du først er her. Dette er mine personlige anbefalinger.

Det historiske sentrum

Macau

Macau har et veldig definert historisk sentrum som består av en god del bygninger i klassisk, koloniansk stil med en fargerik paljett. Her er kirker, gamle administrative bygninger, templer og fort pluss en hel haug med nymotens butikker i alle former og fasonger. Regn med mye mennesker i dette området.Macau St Paul

Den mest kjente bygningen her er ruinene av St Paul-kirken, der kun fasaden står igjen etter en brann for mange år siden.

Fortaleza do Monte

Fortaleza do Monte

Fortaleza do Monte, eller Monte Fortress, er et fort som ligger på en liten høyde rett ved det historiske sentrum. Fortet ble bygget i 1627, står på UNESCOs verdensarvliste og var tidligere det militære sentrum i Macau. Merk at kanonene kun vender sørover – dette for at portugiserne skulle ha full kontroll over en mulig invasjon fra nederlenderne fra sjøveien. Her er også et museum, som jeg ikke tok meg tid til å gå innom, men som skal være verdt et besøk.

Fortaleza da Guia

Fortaleza da Guia

Litt lenger nord i byen ligger Fortaleza da Guia, lett gjenkjennelig med sitt fyrtårn på toppen. Fortet ble bygget på 1700-tallet og herfra får du en makaløs utsikt over Macau. Fortet ligger ikke så veldig langt unna fergeterminalen, og kan derfor være et fint siste stopp før du setter deg på fergen tilbake til Hong Kong.

Fortaleza da Guia

MINE HISTORIER FRA HONG KONG OG MACAU

Bildespesial: Hong Kong

Bildespesial: Hong Kong

Sånn, da har jeg endelig fått sortert ut alle bildene fra mitt besøk i Hong Kong. Jeg er en såpass hyggelig fyr at jeg velger å dele de med deg også. Enjoy!

Read More
Middag til besvær

Middag til besvær

Etter nesten et døgn på reisefot, minimalt med søvn og maksimalt med jetlag, skulle det smake med en enkel og grei middag. Det skulle vise seg å være vesentlig lettere sagt enn gjort.

Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Join to Instagram

Følg reisene mine på Instagram